רעיונות לנסיעות

טיפים לצילום טיולים: ללכוד את רגעי השיטוט שלך

לכל מקום על פני כדור הארץ יש אישיות משלו. התרבות, הצבעים, ההיסטוריה, האנשים, הצלילים, הריחות… אין סוף סיפורים לספר. אנו, בני האדם, בעלי חיים סקרנים מטבענו, לא יכולים להתאפק מהתחושה של רצון לחקור כל אחד מהסיפורים הללו. וכך אנחנו נוסעים, ואנחנו לוקחים חלקים קטנים מכל מסע איתנו הביתה וקוראים להם ‘מזכרות’. ואנחנו מספרים את הסיפורים האלה לאחרים, ומעודדים אותם ללכת למצוא הרפתקה משלהם.

יש בני אדם שלא נוסעים לבד, אלא עם מצלמה. והם לא לוקחים מזכרות, אלא תמונות. והם לא מספרים סיפורים, אלא משתפים אותם באתרי הצילום שלהם . אם אתה אחד מבני האדם הייחודיים האלה ואתה מחפש לשפר את הדרך שבה אתה מספר את הסיפורים שאתה רואה ברחבי העולם, כל מה שאתה צריך לעשות הוא לקרוא את הטיפים הבאים לצילום טיולים:

טיפים לצילום טיולים

בנה תוכנית

יש אימרה פופולרית שטוענת ש”אם אתה לא מצליח לתכנן, אתה מתכנן להיכשל.” הציטוט הזה, שאולי נאמר או לא נאמר על ידי בנג’מין פרנקלין, הוא אחד מהטיפים החשובים ביותר לצילום טיולים שתקראו אי פעם.

על מנת לצלם את כל התמונות שתרצו לקבל מהטיול שלכם, תצטרכו לתכנן היטב כיצד תגיעו לכל אחד מהמקומות הללו. זה כולל חיבור של תוכנית ב’, ג’ ו-ד’ עם חלופות למקרה שנתקלת בקשיים שאינם בשליטתך, כגון מזג אוויר גרוע, אובדן מזוודות או השבתה ממשלתית.

מעל לכל, תוכנית הטיול שלך צריכה להיות מציאותית. רוב הסיכויים שלא יהיה לך זמן לבקר בכל צלב במפה שלך, במיוחד אם התוכן שאתה מחפש לא לגמרי בשליטתך. אם, נניח, אתה שוקל ליצור סרטון טיולים, תצטרך לקחת בחשבון לא רק את הזמן שתצטרך לצלם את הצילומים בכל מיקום, אלא גם כמה זמן ייקח לרגע הנכון להגיע.

למד את המלאכה

עד שתצא רגל מהבית שלך, אתה אמור לדעת את הציוד שלך כמו כף ידך. זה כולל לא רק את הגדרות המצלמה שלך, אלא גם כיצד לבצע בהצלחה כל טכניקה שאתה עשוי להזדקק להרפתקה שלך. פשוט לא יהיה זמן לקרוא מדריכי הוראות למצלמה או מדריכים בדרכים.

לקחת שיעורי צילום מקוונים זוגיים היא דרך מצוינת לשפר מיומנויות ולשלוט בטכניקות חדשות בקצב שלך, ללא המגבלות של השתתפות בקורסים רשמיים מתוכננים. יתר על כן, רבים מהשיעורים הללו מתמקדים במערך מסוים של מיומנויות במקום לפעול כמסלול חינוכי מלא. בשל כך, תוכל פשוט לבחור ולבחור את סוג המידע המדויק שאתה צריך מתוך מגוון רחב של נושאים.

מצא את המיקום המושלם

לאחר שתרכיב תוכנית לטיול שלך, סביר להניח שתוכל לזהות קומץ מיקומי מפתח. אלה יכולים להיות מקומות שבהם אתה מתכנן לצלם כמות משמעותית של תוכן. או שהם יכולים פשוט להיות ממוקמים במקום שימושי שמקל על המסע אל ומאתרים שונים ברשימה שלך.

באופן אידיאלי, כדאי להקים מחנה באחד מהמיקומים האלה, שכן זה יאפשר לך לחסוך הרבה זמן וטרחה – מה שיתורגם ליותר, או טוב יותר, תמונות. למרות שזה עשוי להיות משהו שתמיד זכור לך עבור כל הטיולים שלך, הנה טריק שהופך אותו לטיפ חיוני לצילום נסיעות: ערך נוף על פני כסף.

כמובן, זה לא אומר שאתה צריך להוציא פי שניים מהתקציב שלך כדי לקבל מרפסת יפה, אלא שאתה צריך להיות מוכן להוציא קצת יותר על הלינה שלך אם הנוף שווה את זה. ישנן מספר אפליקציות צילום שבהן אתה יכול להשתמש כדי להחליט אם המקום באמת שווה את זה, בהתבסס הן על תמונות ששותפו על ידי אנשים אחרים והן על גורמים כמו האם אתה יכול לראות את הזריחה מהחדר שלך או לא.

בחר את הציוד הנכון

לא חווית את FOMO עד שאתה צריך לארוז את הציוד שלך לטיול. נראה שתמיד יש קול קטן שמדבר מעבר לכתף ומזכיר לך את הצילומים המדהימים (לעיתים קרובות לא סבירים) שאתה עלול לפספס אם תשאיר מאחור עדשות או אביזרי מצלמה מסוימים. אם מחשבות מסוג זה מעיבות על דעתך, שקלו זאת: האם כדאי לשאת על האפשרות הזו כמה קילוגרמים מיותרים על הגב למשך כל הטיול שלכם?

הדבר האחרון שאתה רוצה כצלם טיולים הוא שהציוד שלך יאט אותך. המטרה היא להפחית את כמות הציוד שלך עד שתישאר רק עם הפריטים החיוניים באמת, ולשמור אותו קל ככל האפשר. למרבה המזל, עד שתצטרך להתמודד עם הדילמה הזו כבר תהיה לך תוכנית מפורטת של התמונות שאתה רוצה לקבל וכיצד תקבל אותן. זה יאפשר לך לקבוע אילו חלקי ציוד אתה באמת צריך, במקום לחיות מ”מה אם”.

לארוז בחוכמה

זה עשוי להפתיע, אבל יש יותר בלהיות צלם מקצועי מאשר לדעת לצלם תמונות יפות. כן, תצטרך להיות מיומן טכנית, אבל תצטרך גם להיות מסוגל להתחייב באופן מלא לתמונות שלך. במקרים רבים המשמעות היא ירי בזמן ששאר העולם נשאר בבית, כמו מיד אחרי סערה או כל הלילה.

בנוסף למחקר שלך על סוג ציוד הצילום שתצטרך כדי לצלם את התמונות שאתה חושב, הרחב את הלך הרוח הזה לבגדים שתצטרך לעשות זאת בנוחות ובבטחה. אחרי הכל, עדשת ה-f/1.4 שלך תעשה מעט לחלומות האסטרופוטוגרפיה שלך אם תצטרך לעזוב תוך דקות כדי למנוע היפותרמיה.

בדומה לציוד שלך, היצמד לעובדות ולא מה אם. סביר להניח שלא תצטרכו מעיל גשם במדבר אטקמה או חולצה באנטארקטיקה.

 לִרְשׁוֹם

אחד הטיפים היקרים ביותר, ולעתים קרובות מתעלמים מהם, לצילום נסיעות הוא להקדיש כמה דקות בכל לילה לרשום כמה שורות על החוויות של כל יום. זו טעות נפוצה מאוד להאמין שתמונות יכולות לדבר עבורנו, אבל לא משנה כמה מילים הן שוות, הן תמיד יצטרכו כמה מילים כתובות בפועל כדי למצות את הפוטנציאל שלהן.

ניתן להשתמש בהערות היומיות הללו בשלוש דרכים עיקריות, אחת מהן היא חובה מוחלטת. ראשית, הם משמשים כתזכורת להרפתקה שלך ולמצבים המדהימים שחווית, שבהם תוכל להשתמש כדי לכתוב בלוג לאתר הצילום שלך. האפשרות השנייה היא לשתף את הקטעים האלה ככתוביות במדיה החברתית, מה שיוסיף מגע אישי וערך לפוסטים שלך. אחרון, אבל בהחלט לא פחות חשוב, הערות אלה יעזרו לך לכתוב טקסט אלטרנטיבי מדויק עבור התמונות שלך, מרכיב מפתח לחיזוק הנוכחות שלך באינטרנט ולמצוא את עצמך באינטרנט

מצא את הקול שלך

רוב הסיכויים שאתה לא צלם הנסיעות הראשון שמבקר ביעד שלך, לא משנה כמה הוא מרוחק. בשנים האחרונות, התפוצצות הפופולריות של צלמי חוצות שטפה את הרשת בתמונות ממקומות לא מקולקלים במקור. קח לדוגמא את קופי פי לה, אי קטן בתאילנד שהפך מגן עדן ללא נגיעה לנאלץ לסגור מיקומים מסוימים כדי להגן עליו. מערכת אקולוגית מתיירות מסיבית.

כדי להיות צלם טיולים מוצלח, תצטרך לצלם תמונות המציגות את היעד שלך באור חדש לגמרי. כדי לעשות זאת, מצא את סגנון הצילום שלך והתרחק מקומפוזיציות קלישאות במיקומים משותפים מדי. עשה מאמץ לצפות בכל מקום כמו שמעולם לא ראית אותו בעבר, ואל תאפשר לרשתות החברתיות להגביל את היצירתיות שלך.

דבר עם המקומיים

אחד הטיפים החשובים ביותר לצילום נסיעות אינו קשור לצילום תמונות: דבר עם כמה שיותר אנשים. כולנו יודעים לדבר עם זרים יכול להיות קשה, במיוחד אם אתה לא מדבר באותה שפה. עם זאת, להתגברות על הפחד הזה יכולה להיות השפעה עצומה על התמונות שאתה מצלם ועל ערך הסיפור הצילומי שלהן.

פעם אחת, המקומיים יכולים להוביל אותך לאותם מקומות מעטים שעדיין לא התגלו על ידי התייר הכללי. למקרה שהתמזל מזלך שאפשר לסמוך על המידע הזה, עזור להם להגן על הסוד בכך שלא תספר לאף אחד אחר איך להגיע לשם והימנע מתיוג גיאוגרפי של התמונות שאתה מצלם. אם אתם בעניין של צילום פורטרטים, נסו לנהל שיחה קטנה עם האנשים שאתם רוצים לצלם לפני שאתם שמים את המצלמה מול הפנים שלכם. זה יעזור לך להבטיח שהם מרגישים בנוח עם הצילום שלהם, ולהימנע מלהרגיז מישהו.

אז לפני שתצאו למסע, למדו קומץ ביטויים בשפה המקומית. כל דבר מ”שלום” ו”להתראות” ועד “אפשר לצלם אותך?” ו”תודה על הזמן שלך.” לא צריך הרבה כדי להיות אורח טוב בארץ זרה.

מתעורר מוקדם

אתה בטח מכיר את המשפט “הציפור המוקדמת מקבלת את התולעת”, נכון? בהקשר של צילומי נסיעות, אתה הציפור ומקומות ריקים הם התולעת. להתעורר מוקדם בזמן חופשה אולי נשמע כמו הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות, אבל זה בהחלט שווה את זה. מכיוון שרוב האנשים נוטים לקחת את הזמן המתוק שלהם בבוקר, להפיק את המרב ממזנון ארוחת הבוקר של המלון ולהתענג על הקפה הראשון של היום, יהיה לכם יתרון בכך שתהיו הראשונים לצאת לדרך.

בנוסף לאפשר לך לנצח את ההמונים, התעוררות מוקדמת תאפשר לך לתפוס את היעד שלך שטוף באור הבוקר היפה. אם אתה מרגיש אמיץ במיוחד, קום לפני השמש ונצל עד תום את שעת הזהב של הצילום בזמן שהעולם ישן. בגלל התזמון הרבה יותר נוח שלה, שקיעות צפויות למשוך קהל הרבה יותר גדול.

שים את זה בראש סדר העדיפויות

הכלל הראשון של צילום טיולים הוא שאתה הופך את צילום הנסיעות לעדיפותך. אלא אם כן אתה מטייל בעצמך או כחלק ממשימה, רוב הסיכויים שאתה חולק את המסע הזה עם חברים ובני משפחה שאינם מתעניינים בצילום כמוך. אם זה המקרה, השתדלו להפריד בין העסקים וההנאה כמה שאפשר. כלומר, חלקו את זמנכם בחוכמה בין צילום לשותפים.

ניסיון לצלם תמונות מסע תוך כדי מהירות מנקודה תיירותית אחת לאחרת היא אחת הטעויות הגדולות ביותר שאתה יכול לעשות. לא רק שבסופו של דבר תזרוק את רוב הצילומים, אתה גם תהיה לחוצה ולא תהנה בכלל מהטיול. בנוסף, החברים שלך לטיול כנראה יכעסו עליך על כך שגרמו להם לחכות לאור הנכון או למהר לקבל את הקומפוזיציה המושלמת.

קביעת כמה גבולות לפני תחילת המסע תהפוך אותו להרבה יותר מהנה עבור כל המעורבים. היצמד לקומץ מיקומים שאתה באמת רוצה לצלם, ומצא דרך להציג אותם בלוח הזמנים של כולם. הרבה יותר קל לחזור ולראות את המקומות שלא הספקתם לצלם מאשר לתקן חווית טיול גרועה.

השקיעו בחצובה

לא תמיד צריך חצובה, אבל תמיד כדאי שתהיה בסביבה. נטילת חצובה להרפתקאות שלך תרחיב את האפשרויות של כל נוף ותעזור להחיות את רעיונות הצילום היצירתיים שלך. אחד היתרונות הגדולים ביותר של אביזר זה הוא שהוא מאלץ אותך להאט.

הנחת המצלמה שלך בזמן שאתה מחפש את הקומפוזיציה המושלמת תוביל אותך מטבעה להשקיע יותר זמן בהגדרת הערכים והפוקוס המושלמים. בנוסף, תוכל לצלם במהירויות איטיות יותר, לצלם תמונות פנורמיות ולהשתמש בטכניקות מתקדמות כגון HDR וערימה.

הודות להתקדמות הטכנולוגית הבלתי נגמרת, כיום נשיאת חצובה מסביב לעולם אינה מצריכה בילוי של כמה חודשים בחדר הכושר לפני כן. יש מבחר רחב של חצובות נסיעות קטנות וקלות משקל לכל התקציבים והצרכים לבחירה. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לבחור את זה שמתאים יותר לשלך.

צלם במצב הנכון

באופן אידיאלי, תמיד כדאי לצלם תמונות RAW במצב ידני כדי לקבל שליטה מלאה על התוצאה של כל תמונה. במציאות, זה לא תמיד סביר. תצטרך להעריך כל מצב ולבחור את הגדרות המצלמה שיאפשרו לך לקבל תמונה טובה יותר. האמונה שצילום במצבים חצי אוטומטיים הופך אותך לפחות מקצוען היא לא יותר ממיתוס צילום.

אחת הדוגמאות הברורות ביותר למצב שבו אולי תעדיף לא לצלם במצב ידני היא צילום חיות בר. נניח שנסעתם לטנזניה ומנסים לצלם אריות בפארק הלאומי סרנגטי. זה יום מעונן, והאור משתנה כל שנייה. במקום להסתכן או לחשוף מעט את הצילום, או להחמיץ את הרגע המושלם ביחד, אולי תרצה להשתמש במצב עדיפות התריס של המצלמה שלך ולהתמקד בצילום חד של הפעולה בזמן שהמערכת עוסקת בערכי הצמצם.

זכור את האלמנט האנושי

לפעמים נראה שאנחנו חושבים שסוגי צילום מסוימים עדיף בלי לכלול אנשים בצילומים. זה נכון במיוחד בנופים, שבהם לא פעם בני אדם נתפסים כמטרד ולא כאלמנט בעל ערך. אבל בניגוד למה שנהוג לחשוב, הוספת אנשים לנופי הטיולים שלך יכולה להעלות משמעותית את ערך העבודה שלך.

צילומי טיולים הם לא רק תיעוד מקום, אלא גם שיתוף חוויה. אלה שרואים את העבודה שלך על מסכי הטלפון שלהם או בגלריה המקומית שלהם רוצים להרגיש כאילו גם הם היו שם. לכן “Werlust” הוא אחד מהאשטאגים הפופולריים ביותר לצילום בכל פלטפורמות המדיה החברתית. הכללת אנשים בתמונות הטיול שלך תעניק לצופים מישהו שהם יכולים להזדהות איתו, כמו גם תוסיף תחושת עומק ופליאה לקומפוזיציות שלך.

ניסוי עם קומפוזיציה

ניתן לצלם סצנה אחת במספר כמעט אינסופי של דרכים, שכל אחת מהן משדרת מסר ייחודי. כדי לצלם תמונות שמספרות את הסיפור שאתה רוצה שהם יספרו, תצטרך לשלוט באומנות הקומפוזיציה.

התחל על ידי היכרות עם כללי הרכב הצילום העיקריים, קבוצה של קווים מנחים שנועדו לעזור לך לסדר את האלמנטים בתמונות שלך כדי להנחות את תשומת הלב של הצופה על פני התמונה. לאחר מכן, שברו את הכללים כדי ללכוד את הפרשנות שלכם לכל רגע.

להיות סבלני

קריירות צילום בנויות על חלקים שווים של עבודה קשה וסבלנות: המתנה לאור המושלם, לרגע המכריע, לפריצת הדרך הסופית. צילומי טיולים מביאים לשולחן שילוב נפיץ שעשוי להוות את המבחן האולטימטיבי לסבלנותכם: חוסר שליטה כמעט מוחלט וזמן מוגבל.

יש כל כך הרבה עניינים שאינם בשליטתך שעלולים לאיים על הרפתקת צילום הנסיעות שלך. חלק מהם אולי אפילו לא תוכל לחזות ב”תוכנית F” שלך. אם זה המצב, אל תתייאשו ותזכרו את דבריו של אחד הפילוסופים החכמים של זמננו: “אלתר. לְהִסְתָגֵל. לְהִתְגַבֵּר.”

תמיד יש סיפור לספר, גם אם זה לא זה שחשבתם עליו בהתחלה. אם דברים משתבשים, קחו צעד אחורה, נשמו ומצאו ספר חדש לפתוח.

שימו לב לגיבויים שלכם

יותר מאשר טיפ לצילום טיולים, זה טיפ כללי לצילום: תמיד יש גיבויים. נשא לפחות סוללה נוספת אחת למקרה שהראשונה תיגמר או תתקלקל. קח פי שניים מכמות כרטיסי הזיכרון שאתה חושב שתצטרך. וכמובן, הקפד להחזיק בעותקי אבטחה של התמונות שלך.

באופן אידיאלי, עליך להקדיש מעט זמן בכל יום להורדת כל התמונות שלך למחשב נייד או לכונן קשיח חיצוני, ולאחר מכן לרוקן את כרטיסי הזיכרון שלך ליום המחרת. ליתר ביטחון, כדאי גם לשמור אותם באינטרנט. אם משהו היה קורה לציוד שלך, לפחות התמונות שלך יהיו בטוחות.

יתר על כן, אם אתה רוצה לשמח את העצמי העתידי שלך, התחל לארגן את ספריית התמונות שלך בדרכים. אפילו מחיקת תמונות מטושטשות יכולה לעשות הבדל עצום בתהליך העבודה שלך ברגע שהגיע הזמן לבחור את התמונות הסופיות.

עוף מפה

בכוונה. לאחר מספר שינויים בדירה, גיליתי שהדרך הטובה ביותר לגלות שכונה חדשה היא ללכת ללא שביל ברור ולתת לעצמי ללכת לאיבוד בה. זה נכון באותה מידה כשאתה מטייל במקום שמעולם לא היית בו, רק הרבה יותר מרגש. על ידי יציאה לכביש פחות מטייל, תוכל לראות מה מדריכי הטיולים לא אומרים לך, ולהעמיד את כישורי הצילום שלך למבחן בטריטוריות לא ידועות.

מיותר לציין שלא תמיד ללכת לאיבוד היא אופציה. שמירה על בטיחות צריכה תמיד להיות בראש סדר העדיפויות שלך, ואתה עשוי לגלות שבמקרים מסוימים יש סיבה לכך שאנשים לא יוצאים לכביש פחות מטיילים. כאשר יש ספק, בקשו עצות מהמקומיים וכבדו תמיד את השלטים

הקדישו זמן לעיבוד לאחר

הרפתקת צילומי הטיולים שלך לא מסתיימת כשאתה אורז את התיק שלך, אלא ברגע שכל העבודה שלך ערוכה ומוכנה לשיתוף באתר הצלם המקצועי שלך. כדאי להקדיש תשומת לב ואנרגיה לעיבוד שלאחר התמונות כפי שהקדשתם לתכנון וביצוע הטיול

עיבוד שלאחר הוא המקום שבו העבודה שלך באמת מתעוררת לחיים, כאשר אתה עורך כל תמונה כדי לקרב אותה כמה שיותר לצבעים, לאור ולאווירה שחווית ממקור ראשון. בין אם אתה משתמש בתוכנת עריכת תמונות בתשלום או בחינם, עליך להקדיש זמן כדי ללמוד כיצד להשתמש בכל הגדרה וכלי על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר האפשריות

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button